KWIETNIÓWKI/MAJÓWKI 2010

Moderatorzy: Patula, moderatorzy, moderatorzy- slubni

Re: KWIETNIÓWKI/MAJÓWKI 2010

Postprzez moniach » niedziela 07 lutego, 2010 11:46

more napisał(a):Dzieki kochane, obie wersje takie same :)

Prześlesz mi na priva? :wink:
Obrazek
moniach
BOOMBOWA'FOREMKA'
BOOMBOWA'FOREMKA'

Postprzez EdziaK » niedziela 07 lutego, 2010 11:58

U nas tez postepy, bo zaproszenia wysylamy i zaczynamy rozdawac od jutra.
Mielismy przeboje z jednym sklepem, ktory wzial od nas zamowienie i trudno bylo sie od nich doprosic czegokolwiec, wiec zrezygnowalismy.
No i poszlismy za porada przyjaciol i trafilismy do miejsca, ktore sie jest o niebo lepsze pod wieloma wzgledami.

Na poczatku troche bylismy zawiedzeni, bo kokardka jest umieszczona na zaproszeniach nie w tym miejscu, co instruowalismy: zamiast troszke z przodu, to jest na zgieciu :shock: Teraz juz mi wszystko jedno, gdzie ta kokardka jest, bo na zgieciu, tez zle nie wyglada. Chcialabym miec juz wszystkie zaprosznia rodane/wyslane.

Wczoraj jeszcze korygowalismy i drukowalismy zalaczniki z informacjami i mapy dla gosci. Sama sie zdziwilam, ze spieralismy sie o kolor piora, ktorym wszystko wypisujemy: S byl za zlotym, ja za liliowym, potem jeszcze taki fajny zielony nam sie podobal. Chcemy, zeby to wszystko kolorystycznie gralo. I chyba gra :biggrin:

Prosimy gosci o potwierdzenie przybycia do 31 Marca. Chyba nie za wczesnie?

Obraczki zdecydowanie sa naszym nastepnymm priorytetem.
Obrazek
EdziaK
BOOMBOWA'FOREMKA'
BOOMBOWA'FOREMKA'

Postprzez more » niedziela 07 lutego, 2010 12:12

moniach napisał(a):
more napisał(a):Dzieki kochane, obie wersje takie same :)

Prześlesz mi na priva? :wink:

pooooszło :)
22 maja 2010 - Sanktuarium Macierzyństwa Dziekanowice; Folwark Zalesie

ObrazekObrazek
more
BOOMBOWA'FOREMKA'
BOOMBOWA'FOREMKA'

Postprzez dagmara » niedziela 07 lutego, 2010 12:47

more napisał(a):
Daga - wybrany mamy model z żółtego złota, matowe, bardzo proste, 5.5mm. W Kruku życzą sobie... 2700zł za komplet!! W YES coś koło 1600, podobnie jak na Kopernika :)

No to rzeczywiście dużo. Nasze kosztowały 1350, co, tak jak pisałam, okazało się stosunkowo tanie, po porównaniu podobnych modeli z innych sklepów. 2700 to rzeczywiście trochę nie tego ;)
31.07.2010; ślub: Kościół św. Piotra i Pawła; wesele: pałac w Paszkówce

Obrazek
dagmara
BOOMBOWA'FOREMKA'
BOOMBOWA'FOREMKA'

Postprzez Anulkaa » niedziela 07 lutego, 2010 13:16

EdziaK napisał(a):Prosimy gosci o potwierdzenie przybycia do 31 Marca. Chyba nie za wczesnie?

Moim zdaniem za wcześnie bo to aż 2 miesiące. My chyba napiszemy 10 czerwca czyli miesiąc wcześniej.
Przeważnie na zaproszeniach które dostawałam data potwierdzenia była miesiąc albo i nawet mniej przed weselem.
Obrazek
Anulkaa
BOOMBOWA'FOREMKA'
BOOMBOWA'FOREMKA'

Postprzez Olus » niedziela 07 lutego, 2010 13:47

Anulkaa napisał(a):
EdziaK napisał(a):Prosimy gosci o potwierdzenie przybycia do 31 Marca. Chyba nie za wczesnie?

Moim zdaniem za wcześnie bo to aż 2 miesiące. My chyba napiszemy 10 czerwca czyli miesiąc wcześniej.

Wg mnie też zdecydowanie za wcześnie. Chyba, że wiecie, że dużo osób Wam odpadnie, ale mimo wszystko dla mnie trochę za długi termin od odpowiedzi do wesela.

A a propos obrączek, teraz w Kobe promocja walentynkowa -15%, ale nie wiem, czy na wszystkie modele.
15.05.2010 r.
Ślub: Sanktuarium Najświętszej Rodziny
Wesele: Folwark Zalesie
Obrazek
Moja twórczość
Olus
BOOMBOWA'FOREMKA'
BOOMBOWA'FOREMKA'

Postprzez more » niedziela 07 lutego, 2010 16:48

Olus napisał(a):A a propos obrączek, teraz w Kobe promocja walentynkowa -15%, ale nie wiem, czy na wszystkie modele.

Na wszystkie :)
Właśnie wracam z Kobe, nie wiedzieliśmy o promocji więc mile nas zaskoczyła.
Obrączki zamówione, cieszę się straszliwie, a będę jeszcze bardziej, gdy przy odbiorze okaże się że są tak piękne jak sobie wymarzyłam :)
22 maja 2010 - Sanktuarium Macierzyństwa Dziekanowice; Folwark Zalesie

ObrazekObrazek
more
BOOMBOWA'FOREMKA'
BOOMBOWA'FOREMKA'

Postprzez Olus » niedziela 07 lutego, 2010 20:56

Karolina takie niespodziewane promocje bardzo cieszą :)
My za to dziś zakończyliśmy tak udany weekend kłótnią :? Na początku chciałam, żebyśmy wchodzili razem do kościoła, tak po polsku. A P. mnie przekonał, żeby mnie tata wprowadzał, bo to taki symbol, że kończymy osobną drogę, a pod ołtarzem zacznie się nasza wspólna. Pomyślałam i się zgodziłam. A dzisiaj on stwierdził, że przecież się nie zgodziłam i że on chciałby wchodzić ze mną :roll: Nosz szlag mnie trafił, dogódź tu facetowi :evil:
15.05.2010 r.
Obrazek
Moja twórczość
Olus
BOOMBOWA'FOREMKA'
BOOMBOWA'FOREMKA'

Postprzez moniach » poniedziałek 08 lutego, 2010 11:30

Karola, gratuluję ogromnie zamówienia obrączek. No i już czekamy na foteczki :)
Ola, a mówią, że kobieta zmienną jest :wink: na pewno się dogadacie i będzie wszystko ok, trzymam kciuki!
Obrazek
moniach
BOOMBOWA'FOREMKA'
BOOMBOWA'FOREMKA'

Postprzez EdziaK » poniedziałek 08 lutego, 2010 23:10

Olus napisał(a):
Anulkaa napisał(a):

Wg mnie też zdecydowanie za wcześnie. Chyba, że wiecie, że dużo osób Wam odpadnie, ale mimo wszystko dla mnie trochę za długi termin od odpowiedzi do wesela.

Dzieki za opinie dziewczyny.

Z jednej strony tez mi sie wydawalo, ze za wczesnie i ze cisniemy wiare z decyzja na 2 m-ce przed weselem. Z drugiej strony jednak chcialbym miec czas, aby wszystko ustalic na poprawiny itd. Nie wydaje mi sie, ze nam duzo gosci odpadnie i oby to sie sprawdzilo w rzeczywistosci. Tak sobie pomyslalam, ze jak ktos sie wybiera na nasze wesele, to bedzie wiedzial juz teraz i kilka tygodni tego nie zmieni. Chcialam tez, zeby wszyscy sobie zarezerwowali loty wczesniej niz pozniej.Oby nikt nie odebral tego jako nietakt :?
Obrazek
EdziaK
BOOMBOWA'FOREMKA'
BOOMBOWA'FOREMKA'

Postprzez Olus » wtorek 09 lutego, 2010 6:39

Edyta Wy macie o tyle gorzej, że właśnie goście muszą sobie loty zarezerwować, więc taki czas odpowiedzi dla nich rzeczywiście nie będzie za długi :) Ale tym w Polsce dałabym z krótszym czasem odpowiedzi :wink:

Ja wczoraj byłam u krawcowej i zamówiłam bolerko, będzie za tydzień :D Przy okazji suknia powędrowała do małych poprawek, więc będę już mieć to z głowy :)
No i z kościołem doszliśmy do porozumienia, będzie po mojemu 8) Za to teraz na tapecie pierwszy taniec...
15.05.2010 r.
Obrazek
Moja twórczość
Olus
BOOMBOWA'FOREMKA'
BOOMBOWA'FOREMKA'

Postprzez moniach » wtorek 09 lutego, 2010 10:05

My slub mamy 12 czerwca a na zaproszeniu prosimy o potwierdzenie do 1 maja. Z tym, ze u nas problem polega na tym, ze spodziewamy sie odmowy od czesci rodziny G i chcemy miec czas na doproszenie listy rezerwowej :)
Edyta i mysle ze spokojnie mozecie prosic o potwierdzenie 2 miesiace wczesniej. Osobiscie nie widze w tym nic niestosownego. Tyle tylko, ze w miedzy czasie moze komus cos wypasc, ale przeciez sa maile i telefony wiec zawsze mozna o takim fakcie poinformowac Mloda Pare :)
Obrazek
moniach
BOOMBOWA'FOREMKA'
BOOMBOWA'FOREMKA'

Postprzez beata.mi » środa 10 lutego, 2010 17:18

Kolejna rzecz do przodu :) Dzisiaj spisalismy protokol i zamowilismy ksiedza, ktory ma odprawic dla nas msze w tym dniu. No i przyszly w koncu zaproszenia. Lepiej pozno niz wcale :twisted: Miejmy nadzieje, ze szybko uda nam sie je rozwiezc. My potwierdzenie chcemy jakis miesiac do 3 tygodni przed slubem. Zreszta nie mamy juz za bardzo innego wyjscia :wink:
beata.mi
BOOMBOWA'FOREMKA'
BOOMBOWA'FOREMKA'

Postprzez Anulkaa » środa 10 lutego, 2010 17:26

no super idziecie do przodu :) A moge zapytać jakie zaproszenia zamówiliście, bo My właśnie jesteśmy na etapie poszukiwań :wink:
Obrazek
Anulkaa
BOOMBOWA'FOREMKA'
BOOMBOWA'FOREMKA'

Postprzez beata.mi » środa 10 lutego, 2010 17:36

Aniu, zamawialismy na allegro z aukcji:
http://allegro.pl/item908379054_stylowe ... lubne.html te pierwsze u gory. Na zywo sa bardzo ladne i niedrogie, a o to nam chodzilo :D
Swoja droga trzeba bylo przyjsc na spotkanie, byla mozliwosc zobaczenia na zywo :P
beata.mi
BOOMBOWA'FOREMKA'
BOOMBOWA'FOREMKA'

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do A-Z forum o wszystkim | samym ślubem człowiek żyje