Lipiec 2010

Moderatorzy: Patula, moderatorzy, moderatorzy- slubni

Re: Lipiec 2010

Postprzez dagmara » niedziela 22 listopada, 2009 0:08

Madzia, a może podejdziesz do kancelarii i poprosisz o telefony kontaktowe do par? My też się pobieramy w tym Kościele i właśnie tak miałam zamiar zrobić. Spróbować zawsze można.
31.07.2010; ślub: Kościół św. Piotra i Pawła; wesele: pałac w Paszkówce

Obrazek
dagmara
BOOMBOWA'FOREMKA'
BOOMBOWA'FOREMKA'

Postprzez EdziaK » niedziela 22 listopada, 2009 12:51

Madzia, dagmara My tez mamy zamiar spytac ksiedza o kontakt do par bioracych slub w tym samym dniu. Zobaczymy.
Widzialam grafik slubny na nasz dzien i jest juz zaklepanych kilka slubow przed nami. Wolalabym sie dogadac co chodzi o dekorowanie kosciola.

A moze sa jakies mezatki, ktore braly slub u Piotra i Pawla i dogadaly sie z innymi parami odnosnie dekoracji? Jak to u Was bylo?
Obrazek
EdziaK
BOOMBOWA'FOREMKA'
BOOMBOWA'FOREMKA'

Postprzez Madzia25 » poniedziałek 23 listopada, 2009 17:16

EdziaK i dagmara,
dzwonilam dzis do kacelarii zeby potwierdzic termin (bo mielismy tylko wstepnie zarezerwowany przez moja mame) i ksiadz powiedzial ze na dzien dzisiejszy jeszcze mi nie poda numerow bo wszystkie pary maja potwierdzic terminy do konca roku. Jak juz to zrobia to wtedy ponoc bedzie mogl mi dac imiona i telefony kontaktowe. Hmm...nawet ebzbolesnie ta rozmowa z Ksiedzem dzis poszla i musze przyznac, ze byl bardzo mily i dobrze nstawiony:) a to nowosc jesli chodzi o moje doswiadczenia z nimi...
Na pewno bwezme te telefony, ale tak pomyslalam, ze przynajmniej polowa krakowskich panien mlodych jest na tym forum to pewno ktos sie znajdzie, a ja uniknelabym telefonow do kancelarii :roll: Ale to nic. jest jeszcze sporo czasu przeciez.
Madzia25
SUPER 'FOREMKA'
SUPER 'FOREMKA'

Postprzez dagmara » poniedziałek 23 listopada, 2009 23:28

Czyli jest to do załatwienia. Super.

Obrazek
dagmara
BOOMBOWA'FOREMKA'
BOOMBOWA'FOREMKA'

Postprzez sylwia6 » czwartek 26 listopada, 2009 14:24

U nas kolejna sprawa załatwiona. A mianowicie nauki przedmałżeńskie. Polecam wszystkim Kurs na miłość, jego największą zaletą jest przedstawianie poglądów kościoła bez negatywnych emocji, ze sporą dawką tolerancji. Chociaż stwierdzeń typu "mieszkanie ze sobą przed ślubem niszczy związki" nie udało się uniknąć :-) Szczególnie małżeństwo Babików bardzo sympatyczne, z mnóstwem zabawnych historii o tym jak kobieta i mężczyzna się różnią i jakie z tego wynikają problemy :-). Teraz czas na poradnię albo warsztaty u Państwa Babików.
sylwia6
PRZYJACIEL
PRZYJACIEL

Postprzez more » czwartek 26 listopada, 2009 14:29

sylwia6 napisał(a):Teraz czas na poradnię albo warsztaty u Państwa Babików.

A gdzie Babikowie prowadzą warsztaty?
22 maja 2010 - Sanktuarium Macierzyństwa Dziekanowice; Folwark Zalesie

ObrazekObrazek
more
BOOMBOWA'FOREMKA'
BOOMBOWA'FOREMKA'

Postprzez sylwia6 » czwartek 26 listopada, 2009 14:34

W klaszorze Dominikanów. Tylko godziny takie średnie dla nas bo najczęściej poniedziałki od 16.30 do 20.30. Dokładne terminy są na stronie http://kursyprzedmalzenskie.pl/article/692.htm
sylwia6
PRZYJACIEL
PRZYJACIEL

Postprzez Jenka » czwartek 26 listopada, 2009 15:36

Sylwia :) Aleeee fajne wieści :D My też idziemy na te nauki w grudniu :) i mam wielką nadzieję, że będzie OK :)
Aczkolwiek nastawiam się na nieodzywanie, żeby w razie tego typu rewelacji, jak napisałaś, czegoś nie palnąć i nie podpaść hehe :P
Obrazek

"Im bardziej poznaję ludzi, tym bardziej kocham zwierzęta."
George Bernard Shaw
Jenka
BOOMBOWA'FOREMKA'
BOOMBOWA'FOREMKA'

Postprzez sylwia6 » czwartek 26 listopada, 2009 16:01

Jenka wszyscy tam chyba idą z takim nastawieniem, bo sama się zastanawiałam jak będzie ale nikt (ok. 50 osób było) ani słówka nie pisnął :-)
sylwia6
PRZYJACIEL
PRZYJACIEL

Postprzez moniach » czwartek 26 listopada, 2009 16:30

Hmmm my rozpoczęliśmy nauki u Dominikanów, które po części prowadzą Babikowie. Przyznam, że osobiście nie widzę sensu pójcia na warsztaty/kurs, które trwają 4 godziny i załatwiają dwie wizyty w poradni. Nie wiem, ale dla mnie do, aż tak wielkich przyjemności to całe przedsięwzięcie nie należy, żeby wyrabiać 'nadgodziny' :wink: Chociaż przyznam, że są bardzo sympatycznym małżenstwiem i prowadzą spotkania w ciekawy i dość humorystyczny sposób.
Dlatego myślę, że osobiście trafimy do poradni, w której uda sie może załatwić coś w stylu dwa w jednym :cheesy:
Obrazek
moniach
BOOMBOWA'FOREMKA'
BOOMBOWA'FOREMKA'

Postprzez sylwia6 » czwartek 26 listopada, 2009 16:47

Ja jednak staram się znaleźć w tym coś pozytywnego i skorzystać z tego jak już muszę :-) A w poradniach najbardziej przeraża mnie czekanie na swoją kolej, bo w większości nie można się umówić na godzinę i ich raczej staroświeckie i męczące podejście. Jeżeli chodzi o Babików to wydaje mi się że ich warsztaty mogłyby coś wnieść do naszego związku a po poradni raczej się tego nie spodziewam...
sylwia6
PRZYJACIEL
PRZYJACIEL

Postprzez moniach » czwartek 26 listopada, 2009 16:51

No to na pewno. U nas po pierwszych nauakch Babików na temat kłótnie widzę pozytywnie wyciągnięte wnioski :) Ale uważam, że można też znaleźć fajną poradni, która nie będzie mówiła tylko metodach naturalnego planowania rodziny. Wiem, że taka jest na Kurdwanowie, ale nie znam dokładnie adresu. Dla zainteresowanych mogę się dowiedzieć :)
Ps. Czy poradnie robi się po zakończonym kursie czy można w trakcie?
Obrazek
moniach
BOOMBOWA'FOREMKA'
BOOMBOWA'FOREMKA'

Postprzez more » czwartek 26 listopada, 2009 16:56

nam wczoraj, na nawiedzonych naukach w św jadwidze, powiedziano że można już robić i żeby zacząć już, bo od lutego walą tłumy.
22 maja 2010 - Sanktuarium Macierzyństwa Dziekanowice; Folwark Zalesie

ObrazekObrazek
more
BOOMBOWA'FOREMKA'
BOOMBOWA'FOREMKA'

Postprzez moniach » czwartek 26 listopada, 2009 17:02

No to trzeba będzie się wybrać... :?
Obrazek
moniach
BOOMBOWA'FOREMKA'
BOOMBOWA'FOREMKA'

Postprzez dagmara » czwartek 26 listopada, 2009 19:03

Buuu, a my wciąż czekamy do stycznia, bo tutejszy ksiądz orzekł, że wcześniej nie można. A do poradni wysyła nas do Polski, czego oczywiście nie uda nam się zorganizować. Oznacza to jeszcze więcej papierologii, chodzenia, proszenia i załatwiania. Denerwuje mnie to okrutnie.

Obrazek
dagmara
BOOMBOWA'FOREMKA'
BOOMBOWA'FOREMKA'

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do A-Z forum o wszystkim | samym ślubem człowiek żyje