Polecam poradnie.

Moderatorzy: kasia911, moderatorzy, moderatorzy- slubni

Re: Polecam poradnie.

Postprzez cool_asienka » niedziela 10 stycznia, 2010 18:26

My byliśmy u Franciszkanów. Pani nawet miła, ogólnie nie wymagała wielkiego zaangażowania :wink: Nie było tez żadnych "zadań domowych" :D Głównie namawia na kupno jakiegoś testera do sprawdzania płodności. Nic nowego się nie dowiedzieliśmy, ale pieczątka jest :D To tak dla niezbyt ambitnych :D
Dostaliśmy się od razu bez kolejki (w sumie byliśmy ciut przed 17 i nikogo prócz nas nie było)

Yumi a Wy byliście na Azorach u Franciszkanów? czy na pl. Wszystkich Świętych?
Obrazek
15:00 Kościół p.w. Zesłania Ducha Świętego, wesele: agro-gościniec, Jasienica
cool_asienka
BOOMBOWA'FOREMKA'
BOOMBOWA'FOREMKA'

Postprzez Olus » niedziela 10 stycznia, 2010 21:18

cool_asienka napisał(a):Yumi a Wy byliście na Azorach u Franciszkanów? czy na pl. Wszystkich Świętych?

Odpowiem za Martę, że byli na pl. Wszystkich Świętych :)
15.05.2010 r.
Ślub: Sanktuarium Najświętszej Rodziny
Wesele: Folwark Zalesie
Obrazek
Moja twórczość
Olus
BOOMBOWA'FOREMKA'
BOOMBOWA'FOREMKA'

Postprzez cool_asienka » niedziela 10 stycznia, 2010 22:16

dzięki Ola za informacje:) właśnie tak mi się wydawało, że to pewnie nie będą azory bo jakieś nieciekawe opinie słyszałam na temat tej poradni...
Obrazek
15:00 Kościół p.w. Zesłania Ducha Świętego, wesele: agro-gościniec, Jasienica
cool_asienka
BOOMBOWA'FOREMKA'
BOOMBOWA'FOREMKA'

Postprzez Yumi » poniedziałek 11 stycznia, 2010 10:54

Olus napisał(a):
cool_asienka napisał(a):Yumi a Wy byliście na Azorach u Franciszkanów? czy na pl. Wszystkich Świętych?

Odpowiem za Martę, że byli na pl. Wszystkich Świętych :)

Tak,Ola ma rację, byliśmy na pl. Wszystkich Świętych.
Obrazek
Yumi
SUPER 'FOREMKA'
SUPER 'FOREMKA'

Postprzez Poppy » czwartek 28 stycznia, 2010 15:52

OT
Yumi napisał(a):Głównie namawia na kupno jakiegoś testera do sprawdzania płodności.

Widzę, że ta pani jest monotematyczna - 1,5 roku temu nas również namawiała :lol:
ObrazekObrazek
Poppy
BOOMBOWA'FOREMKA'
BOOMBOWA'FOREMKA'

Postprzez sylwia6 » poniedziałek 08 lutego, 2010 23:29

Również polecam poradnię przy ul. Millana w Łagiewnikach. Bardzo sympatyczna Pani, wizyty krótko i na temat. Natomiast szerokim łukiem omijajcie poradnię w kościele przy ul. Zakopiańskiej. Poszliśmy tam z nastawianiem, że nie może być przecież aż tak źle. Ale jednak było...
sylwia6
PRZYJACIEL
PRZYJACIEL

Postprzez beata.mi » środa 10 lutego, 2010 17:43

My bylismy dwa razy w poradni na pl. Mariackim. Polecam - mile panie i male kolejki. Maly minus - nie udalo nam sie po drugim spotkaniu dostac 3-ciej pieczatki :wink:
Na trzecie spotkanie udalismy sie do poradni na ul. Dobrego Pasterza przy parafii św. Jana Chrzciciela. Tez polecam, co prawda byla kolejka, ale udalo nam sie jeszcze zalapac :)
beata.mi
BOOMBOWA'FOREMKA'
BOOMBOWA'FOREMKA'

Postprzez malutka_a » środa 10 lutego, 2010 18:41

sYLVIA6 A U KOGO BYLISCIE? U pANA CZY pANI NA zAKOPIAŃSKIEJ??
malutka_a
PRZYJACIEL
PRZYJACIEL

Postprzez sylwia6 » środa 10 lutego, 2010 20:00

malutka_a, u Pana. Nie wiem, może inni lepiej go tolerują, bo była kolejka (na co wpływ miał też fakt, że para przed nami siedziała u niego prawie godzinę). Dla nas porażka, bo chociaż był w miarę miły, tego co mówił nie dało się słuchać.
sylwia6
PRZYJACIEL
PRZYJACIEL

Postprzez Jenka » piątek 12 lutego, 2010 10:56

Beata, czyli polecasz tą poradnię na placu Mariackim? Bo brat PM-a nam z kolei odradzał, podobno dowiedzieli się, że się nie kochają, bo mieszkają razem.. :roll: No, ale my nie mamy tego problemu, więc może nie będzie tak źle.. :cheesy: Byliście w sobotę, czy w jakiś inny dzień tygodnia? U nas w tygodniu małe szanse są z powodu pracy, ta sobota jest zbawienna.

I jeszcze jedno pytanie. Czy rzeczywiście jedno z trzech spotkań odbywa się indywidualnie? Bo my mamy zrobione warsztaty, które podobno zastępują dwie WSPÓLNE wizyty w poradni i wyglądałoby na to, że zostaje nam jedna indywidualna.. co nam się za bardzo nie uśmiecha, wolelibyśmy razem.. :roll:
Obrazek

"Im bardziej poznaję ludzi, tym bardziej kocham zwierzęta."
George Bernard Shaw
Jenka
BOOMBOWA'FOREMKA'
BOOMBOWA'FOREMKA'

Postprzez beata.mi » piątek 12 lutego, 2010 11:08

My tez nie mieszkamy razem, wiec obylo sie bez zbednych moralow, itp. Bylismy w tygodniu (poniedzialek i piatek), bo z kolei tylko takie dni nam pasowaly :)
Jenka, jak macie warsztaty, to faktycznie zostala Wam tylko jedna indywidualna rozmowa. Nie jest zle. My na indywidualnej bylismy na ul. Dobrego Pasterza. Wygladalo to w ten sposob, ze pan zadawal pytania w stylu: "za co kocha pani narzeczonego?", "czy czesto sie klocicie, jesli tak to o co (w sensie czy o powazne sprawy)?", "gdzie bedziecie mieszkac po slubie?", "czy slucha pani narzeczonego?" :wink: To takie tendencyjne pytania zadawane w kazdej poradni. Na poczatku pan pytal, czy mam jakies watpliwosci lub cos o co chcialabym go zapytac/o czym porozmawiac.
beata.mi
BOOMBOWA'FOREMKA'
BOOMBOWA'FOREMKA'

Postprzez antosia83 » piątek 12 lutego, 2010 11:26

Beata czy w poradni na pl.Mariackim byliście w tygodniu? czy tam tylko w niedziele jest czynne? (bo tak slyszalam) i czy to prawda, że przyjmuja tam po 10 par i jak się jest jedenasta parą to nie ma sensu czekać? [smilie=co.gif]
15.05.2010r. ślub cywilny. 26.06.2010r. Bazylika Św. Krzyża w Mogile; Folwark Zalesie
Obrazek Obrazek
antosia83
BOOMBOWA'FOREMKA'
BOOMBOWA'FOREMKA'

Postprzez beata.mi » piątek 12 lutego, 2010 12:05

Poradnia ta jest czynna pon-sob w godz 10-11 (w sobote jeszcze jakos po poludniu). My bylismy w poniedzialek i w piatek, przychodzilismy ok. 10:10-10:15. Przewaznie w srodku byla para, ale w poczekalni pustki. I jak my wychodzilismy to tez po nas jedna para czekala. Wydaje mi sie, ze teraz jest ogolnie mniej osob w poradniach. Z tego co slyszalam dopiero na wiosne robia sie kolejki, wiec nie wiem jak jest wtedy.
beata.mi
BOOMBOWA'FOREMKA'
BOOMBOWA'FOREMKA'

Postprzez Jenka » piątek 12 lutego, 2010 12:09

Heh.. to jednak nie ominie nas ta indywidualna rozmowa... :cry: Co za bzdurne pytania! :evil: Co ich to g.. obchodzi za co kocham narzeczonego (myślałam, że nie kocha się "za coś"), albo o co się kłócimy.. :twisted: Wymiękam... Trzeba było zostać przy cywilnym... :cry:

Jak byliście w tygodniu o 10 to ja się nie dziwię, że nie było kolejek.. Ciekawe co się dzieje tam w weekendy. Przecież nie wezmę sobie dnia wolnego w pracy, żeby pójść do poradni!! :twisted:
Obrazek

"Im bardziej poznaję ludzi, tym bardziej kocham zwierzęta."
George Bernard Shaw
Jenka
BOOMBOWA'FOREMKA'
BOOMBOWA'FOREMKA'

Postprzez Anulkaa » piątek 12 lutego, 2010 12:47

Jenka my byliśmy w poradni przy kościele Najświętszego Imienia Maryi ul. Dzielskiego 1 i nie mieliśmy indywidualnych rozmów, 2 krótkie, wspólne spotkania i załatwione :)
Obrazek
Anulkaa
BOOMBOWA'FOREMKA'
BOOMBOWA'FOREMKA'

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do sprawy kościelne | USC |dokumenty