Folwark Zalesie - opinie

Moderatorzy: moderatorzy, moderatorzy- slubni

Re: Folwark Zalesie - opinie

Postprzez Violkafiolka » poniedziałek 08 lutego, 2010 22:10

Witam serdecznie wszystkich! Dopiero co sie zapisalam i dzieki tylu informacjom tutaj zdecydowalismy sie na Folwark. Na poczatku sie denerwowalam tymi dwoma weselami na raz ale teraz mi przeszlo. A propos, wesele w czerwcu 2011 wiec mamy sporo czasu i pewnie wasze wskazowy mi sie przydadza. Mam jednak konkretne pytanie, czy ktos z was bral slub w sanktuarium w Dziekanowicach ale w tym zabytkowym kosciolku a nie tym nowoczesnym klocku???;-)))) Pochodze z Kraka ale moja rodzina jedzie od strony Gdowa wiec bedzie sie fajnie spotkac po drodze ;-)) Pozdrawiam serdecznie
Violkafiolka
Poczatkujacy
Poczatkujacy

Postprzez more » wtorek 09 lutego, 2010 13:51

Violka - ja tez ze wzlędów logistycznych zdecydowalam sie na Dziekanowice.
Z ksiedzem na razie tylko gadałam telefonicznie, Też myślałam o tym starym kościółku, ale kiedy byłam tam ostatnio, w październiku, to wyglądał jakby doprowadzono w nim remont do jakiegos stopnia i go zaprzestano. W sumie nastawiam się że ślub będzie w tym nowszym. Z zewnątrz jest fatalny, ale w środku bardzo ładny i jasny.
22 maja 2010 - Sanktuarium Macierzyństwa Dziekanowice; Folwark Zalesie

ObrazekObrazek
more
BOOMBOWA'FOREMKA'
BOOMBOWA'FOREMKA'

Postprzez Violkafiolka » wtorek 09 lutego, 2010 20:23

Tego sie wlasnie obawialam, nie widzialam tego nowego kosciola w srodku i strasznie napalilam sie na ten stary, no ale masz chyba racje, ze ten stary jest nadal w remoncie bo wygladal jakby byl w ogole nie uzywany. Bede tam na wielkanoc bo nie mieszkam w Polsce i postaram sie spotkac z ksiedzem, a czy byl jakis spoko w rozmowie telefonicznej?
Violkafiolka
Poczatkujacy
Poczatkujacy

Postprzez more » czwartek 11 lutego, 2010 12:48

Powiem tak - jak zadzwoniłam w październiku powiedział że nie ma o czym gadać bo za wcześnie. Potem gadaliśmy w styczniu, a że nie mamy kiedy tam podjechać to poprosiłam o ustalenie telefonicznie godziny itd. Było bezproblemowo.

Tu masz zdjęcia kościoła - w srodku jest całkiem ok.
http://www.dziekanowice.pl/galeria,29.html
22 maja 2010 - Sanktuarium Macierzyństwa Dziekanowice; Folwark Zalesie

ObrazekObrazek
more
BOOMBOWA'FOREMKA'
BOOMBOWA'FOREMKA'

Postprzez CAROLINE25 » czwartek 11 lutego, 2010 15:14

Violkafiolka :) a którego czerwca 2011? Może mamy razem? :) Ja mam 25 w sali czeladnej :)
Pozdrawiam
CAROLINE25
Poczatkujacy
Poczatkujacy

Postprzez Violkafiolka » piątek 12 lutego, 2010 23:08

More, dziekuje za zdjecia, faktycznie ten kosciol ladny. Ze mna pewnie tym bardziej nie bedzie chcial gadac bo to przeciez ponad rok ;-) A weselisko 11 czerwca 2011 wiec niestety nie razem Caroline;-(( tez w sali czeladnej choc trudno bylo mi wybrac bo obie sa bardzo ladne.
Violkafiolka
Poczatkujacy
Poczatkujacy

Postprzez aurelia » niedziela 14 lutego, 2010 1:41

Cześc dziewczyny jestem tu nowa i własnie razem z moim PM zastanawiamy się nad Folwarkiem Zalesie do wesela mamy jeszcze dużo czasu bo w 2012, ale jesteśmy za granica i przyjeżdzamy do Polski w kwietniu na urlopik i postanowilsmy sie zorientować w temacie heh
Powiedzcie mi jak jest z tymi winami i napojami gazowanymi, bo nie wiem czy dobrze zrozumiałam ich nie ma na stołach i za kazdym razem goście musza iśc do baru? czy można sie dogadać i je wstawić na stoły?
aurelia
Poczatkujacy
Poczatkujacy

Postprzez Dzudyta » niedziela 14 lutego, 2010 7:21

Hej Aurelia

Z tymi napojami to jest tak, że faktycznie Goście muszą chodzić do baru ale podobno jesli jakiś stolik będzie chciał wziąc sobie butelkę do stolika to spoko. Oni tak robią bo nie mają malutkich buteleczek tylko chyba litrowe, więc mało weselne. Oczywiście wszystko jest do dogadania, jak będziesz chciała żeby były na stołach to pewnie będziesz musiała kupić male buteleczki a oni ci je postawią. Ale pamiętaj oni naprawdę są elastyczni. A z tym barem i bufetem szwedzkim to jes ttak miedzy innymi żeby był ład na stołach a nie jak zazwyczaj że ledwo masz gdzie zmieścić kieliszek:) Jak będziesz miała czas to poczytaj cay ten wątek, tu dziewczyny wcześniej rozpisywały się na en temat dość obficie nawet są zdjęcia stolików itp :) pozdrawiam
Dzudyta
Poczatkujacy
Poczatkujacy

Postprzez aurelia » niedziela 14 lutego, 2010 10:09

Po przeczytaniu tych wszystkich postów folwark jest niewątpliwie moim faworytem:) no i lokalizacja wcale mi nie przeszkadza bo mo PM mieszka chyba 15 km od folwarku takz prawdopodobnie ślub bedzie w jego parafii, oj koniecznie muszę tam jechac i wszystko poogladac:) opinie sa bardzo zachecajace:)
Macie moze menu wraz z cenami? jak myslicie kiedy musze zarezerwoac jeśli ślub planujemy na 2012? bo wszyscy pisza ze z terminami kiepsko a na 2011 wszystko już zajęte.
aurelia
Poczatkujacy
Poczatkujacy

Postprzez Dzudyta » wtorek 16 lutego, 2010 12:21

Hej,

Ja mam na mailu menu na 2011 więc jak coś to moge ci przesłać. Z tą rezerwacją to już sama musisz się zdecydować. Prawda jest taka że jak chcesz mieć wolny wybór co do terminu to musisz rezerwować jak najszybciej. Ja rezerwowałam w styczniu tego roku na wrzesień 2011. I miałam do dyspozycji 2 terminy we wrześniu:) więc jak sama widzisz nie jest najlepiej. A poza tym jeśli chcesz mieć nocleg w Folwarku to też musisz to zarezerwowac bo jak druga Panna Młoda Cię uprzedzi to będziesz musiała szukac gdzie indziej:)
Dzudyta
Poczatkujacy
Poczatkujacy

Postprzez CAROLINE25 » środa 17 lutego, 2010 9:05

NO to jestem ciekawa z którą z Was mam :))) Skoro piszecie, że na 2011 wszystko zajęte, toby oznaczało, że mam sąsiadkę :P
Dla tych z Was, które się zastanawiają - byłam w Folwarku co prawda nie na weselu ale na sylwestra, i ani co do jedzenia ani co do obsługi nie miałam zastrzeżeń, wręcz byłam bardzo mile zaskoczona. Odnośnie właścicieli i p. menedżer - mili, kontaktowi, elastyczni - póki co jak najbardziej na tak. Zobaczymy co będzie dalej :P
CAROLINE25
Poczatkujacy
Poczatkujacy

Postprzez aurelia » czwartek 18 lutego, 2010 0:47

Macie może menu z Folwarku? Bardzo prosze o przesłanie sm1985@o2.pl
Dziekuje Bardzo :D
aurelia
Poczatkujacy
Poczatkujacy

Postprzez Yerenia » czwartek 18 lutego, 2010 14:34

aurelia napisał(a):Macie może menu z Folwarku? Bardzo prosze o przesłanie sm1985@o2.pl
Dziekuje Bardzo :D

aurelia, wystarczy ze napiszesz maila do Folwarku i sami Ci przysla najaktualniejsze :)
Obrazek

Wydarzyło się to dokładnie 17 lipca 2010 roku
w kościele św. Anny
a całą noc przetańczyliśmy w Folwarku Zalesie
Yerenia
BOOOOOOM !
BOOOOOOM !

Postprzez Marynaaa21 » wtorek 02 marca, 2010 21:29

Czesc dziewczyny!
Bardzo sie ciesze, ze moge dolaczyc do Waszego grona! Juz mi dodalyscie mi duzo otuchy i czuje sie bezpieczniej w tej calej organizacji!!!

My zarezerwowalismy Folwark( wieksza sale) na 23 lipca 2011. Poniewaz mieszkamy za granica mielismy wlasciwie kilka dni w czasie ostatniego pobytu w Polsce( pomiedzy Swietami a Sylwestrem) na znaleznienie sali. Zwiedzilismy kilka miejsc ale Folwark nas oczarowal od razu a prezentacja przez wlasciciela i przede wszystkim menu i ceny nas bardzo pozytywnie zaskoczyly.

Jedyne co mnie martwi to wesele na drugiej sali. Nie mam nic przeciwko udanej imprezie innej pary:) ale jednak martwi mnie na przyklad: przyjazd z kosciola( czy sie nie zdubluje i nie beda dwie pary wjezdzac jednoczesnie, czy nie bedzie slychac muzyki u nas, czy sie goscie nie beda mieszac... etc. Mamy zarezerwowany hotel wiec nasi goscie musza przechodzic "wewnetrznej strony" do hotelu. Wiele mam takich mysli ale pisalyscie zeby sie nie martwic, wiec troche sie uspokoilam;)))

Mam tez pytanie w kwesti poprawin. czy ktos z was mial w Folwarku zorganizowane wesele z poprawinami?
Boje sie ze jak bedzie drugie wesele w Niedziele to juz gorzej z "ukryciem" sasiedniej imprezy..

Pozdrawiam was serdecznie!
Obrazek
Marynaaa21
Poczatkujacy
Poczatkujacy

Postprzez EdziaK » niedziela 07 marca, 2010 11:55

Witaj Marynaaa!
My takze organizujemy slub/wesele na odleglosc i jak do tej pory nie ma zadnych problemow (odpukac). Komunikacja z Folwarkiem na 5!
Tez na poczatku zastanawialam sie nad tym problemem dwoch wesel, mieszania gosci ... itd Juz sie przestalam przejmowac, bo Folwark robi wesela od lat i skarg nie ma. Z tego co widzialam na filmach z wesel, to polana z przodu jest podzielona tak, zeby goscie z obydwu wesel mogli z niej korzystac. My mamy sale z przodu, wiec jest jeszcze taras ze stolami do uzytku.

Co chodzi o godziny przyjazdu par, to sama musze obczaic jak to jest gdy obydwie pary pojawiaja sie w tym samym czasie. Jedno wejscie jest z przodu, a drudgie od tylu, wiec tez powinno byc ok.

Poprawiny beda w Folwarku - rezerwacja jest, ale jeszcze nie zdecydowalismy do konca w jakiej formie. Bierzemy pod uwage grilla - oby pogoda dopisala. Jak bedziemy znali dokladna liczbe gosci, ktorzy pisza sie na niedziele, to wowczas postanowimy na 100% co i jak. Dzien poprawin bedzie raczej bardziej wyluzowany. Chcemy miec szanse pogadac sobie z goscmi, ktorych sie nie widzialo wieki, a sa nam bliscy.
Przyjaciolka mowila, ze na poprawinach padala ze zmeczenia i tylko myslala kiedy goscie pojada do domu... A co jak i ze mna tak bedzie?

Przetre szlaki, wiec sie nie martw! Dam znac.
Obrazek
EdziaK
BOOMBOWA'FOREMKA'
BOOMBOWA'FOREMKA'

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do wesele | lokale | samochody