Zajazd Celtycki

Moderatorzy: moderatorzy, moderatorzy- slubni

Zajazd Celtycki

Postprzez SaKo » wtorek 29 stycznia, 2008 19:59

Przeszukalam caly dzial, skorzystalam z wyszukiwarki- nie znalazlam.
Chodzi o Zajazd Celtycki i pewnie niejasnosci z nim zwiazane.
Chodzi o zmiany cen za osobe, a wlasciwie o, jak dla mnie, drastyczne podwyzki bo az o 25zl. [smilie=boje_sie.gif] Pewna osoba ustalajac termin slubu miala podana cene 135zl za osobe, ale w umowie pani zastrzegla, ze moga nastapic niewielkie" podwyzki....Ladne mi "niewielkie"... :2gunsfiring: Poza tym, nagle sie okazalo, ze poprzednia cena byla "promocyjna", ale teraz "kucharze wyliczyli, ze wzrosna oplaty za gaz, prad, itp", wiec i cena musi isc w gore. Dla mnie, to jest jakis koszmarny skandal, bo stawia sie ludzi w sytuacji podbramkowej, bo kto nagle wyciagnie z kieszeni tyle pieniedzy? Przeciez tam nie sa organizowane kamerlane przyjecia dla 30 osob???? :cussing:
Niech wszystikie dziewczeta, ktore maja zamiar organizowac tam swoje przyjecie, niech sie dowiedza blizszych szczegolow.
Obrazek
SaKo
BOOMBOWA'FOREMKA'
BOOMBOWA'FOREMKA'

Re: Zajazd Celtycki

Postprzez ysmay » środa 30 stycznia, 2008 10:32

pozwole sobie zacytowac jedna z forumek jednego forum (mam nadzieje ze sie nie obrazi)
"Chcialam tylko powiedziec, że w moim przypadku cena wrosła prawie o 23% i na 150 gosciach robi sie jeszcze wieksza roznica cenowa bo prawie 5000 zl.
Poza tym ja mam podpisana umowe i jest w niej wpisana cena 130 zl i dopisek dlugopisem ze cena moze nieznacznie ulec zmianie).
Na umowie jest takze wpisana kwota zaliczki.
Moze ktos wie jak to wyglada pod wzgledem prawnym lub z punktu widzenia praw ochrony konsumenta, kompletnie nic nie mozemy zrobic?"

Czy ktos wie co mozna na to poradzic?
"Małżeństwo, to dzielenie we dwoje problemów, których by się nie miało gdyby się było samemu" - a zaczęło się to tak viewtopic.php?f=2&t=63042 i trwa Obrazek
ysmay
BOOMBOWA'FOREMKA'
BOOMBOWA'FOREMKA'

Postprzez ArHe » środa 30 stycznia, 2008 12:24

ArHe
SUPER 'FOREMKA'
SUPER 'FOREMKA'

Postprzez wind » środa 30 stycznia, 2008 17:57

Hmmm wiem co to za miejsce...
Jeśli chodzi o podwyżkę cen to zależy co masz napisane w umowie - dopisek długopisem mógł zrobić każdy, więc nie wiem jaką to ma moc prawną. Szkoda, że przy spisywaniu umowy zgodziliście się na niejasne sformułowanie "nieznacznie" bo 25 zł to jest nieznacznie jeśli chodzi o 1 osobę, ale mnożąc 25 zł razy 1000 osób to nie powiem, że to jest nieznaczna kwota. Ja bym się poradziła kogoś na forum prawnym lub czymś podobnym... Bo zanim się wesele odbędzie może się okazać, że będzie ono kosmicznie drogie...
wind
BOOMBOWA'FOREMKA'
BOOMBOWA'FOREMKA'

Postprzez SaKo » środa 30 stycznia, 2008 19:19

Ja tam na szczescie nie mam wesele, ale napisalam to ku przestrodze innych.
Obrazek
SaKo
BOOMBOWA'FOREMKA'
BOOMBOWA'FOREMKA'

Postprzez atta222 » sobota 08 marca, 2008 18:40

ysmay napisał(a):pozwole sobie zacytowac jedna z forumek jednego forum (mam nadzieje ze sie nie obrazi)
"Chcialam tylko powiedziec, że w moim przypadku cena wrosła prawie o 23% i na 150 gosciach robi sie jeszcze wieksza roznica cenowa bo prawie 5000 zl.
Poza tym ja mam podpisana umowe i jest w niej wpisana cena 130 zl i dopisek dlugopisem ze cena moze nieznacznie ulec zmianie).
Na umowie jest takze wpisana kwota zaliczki.
Moze ktos wie jak to wyglada pod wzgledem prawnym lub z punktu widzenia praw ochrony konsumenta, kompletnie nic nie mozemy zrobic?"

Czy ktos wie co mozna na to poradzic?

ysmay, radze poradzic sie prawnika. jednorazowo nie powinno to duzo kosztowac a bedziecie spokojniejsi albo w pore bedziecie mogli sie wycofac....
*Bo kochać znaczy tworzyć, poczynać w barwie burzy rzeźbę gwiazdy i ptaka w łun czerwonych marmurze*

nasz ślub odbył sie: 17/08/2008
atta222
BOOMBOWA'FOREMKA'
BOOMBOWA'FOREMKA'

Postprzez jszawultysia » poniedziałek 24 sierpnia, 2009 11:48

byłam w sobotę na weselu przyjaciół w Celtyckim i muszą przyznać że było rewelacyjnie. owszem cena dość wysoka bo 180 zł ale myślę że spokojnie można wybrać skromniejsze menu i zapłacić mniej a być zadowolonym
tu w tej cenie bylo jedzenia poprostu ogromna ilość, bogaty obiad, 3 olbrzymie ciepłe dania (w tym grill z dużym wyborem potraw), uginający się szwedzki stół i deser. młodzi dostali wszystko zapakowane na drugi dzień i wg mnie spokojnie mogliby urządzić drugie wesele, w każdym razie goście na poprawinach w okrojonym składzie nie byli w stanie zjeść nawet połowy tego co zostało.
obsługa była rewelacyjna, wszystko szybko i z uśmiechem
spaliśmy potem na górze, pokoje świetne i cena też przystępna (50 zł od osoby ze sniadaniem)
Polecam !
jszawultysia
BOOMBOWA'FOREMKA'
BOOMBOWA'FOREMKA'

Postprzez mysza87 » poniedziałek 24 sierpnia, 2009 12:32

No to fajnie że się poprawiło ... ja osobiście nie mam dobrych skojarzeń z tym miejscem.. Zrezygnowaliśmy z tej sali.
Obrazek
Karolina & Andrzej
mysza87
BOOMBOWA'FOREMKA'
BOOMBOWA'FOREMKA'

Postprzez kasia2006 » środa 16 września, 2009 10:37

Witam

Własnie mam tam zarezerwowana sale na wesele. W umowie mam zapisek 180,00 zł i ze cena moze ulec zmianie do 10%.takze mysle ze wszystko bedzie dobrze. Zreszta i tak całej kwoty za wesele nie wpłace przed tylkoc zesc zostawie do uregulowania po przyjeciu mysle ze tak bedzie najlepiej.
kasia2006
Poczatkujacy
Poczatkujacy

Postprzez mysza87 » środa 16 września, 2009 16:41

kasiu ale czy w umowie macie jasno wpisane cena 180 zł i może ulec zmianie do 10% czy macie lukę w umowie i cene wpiszecie jak już będzie ustalona??
Obrazek
Karolina & Andrzej
mysza87
BOOMBOWA'FOREMKA'
BOOMBOWA'FOREMKA'

Postprzez kasiulka397 » poniedziałek 23 listopada, 2009 16:52

W umowie mamy napisana cene 180 zł i ze cena moze ulec zmianie do 10% cena juz jest ustalona takze mysle ze tak bedzie
kasiulka397
Poczatkujacy
Poczatkujacy

Postprzez groszek » środa 23 czerwca, 2010 7:59

nam pani powiedziała, że nie będzie już podwyższania cen(na przyszły rok) i my płacimy 180 zł za osobę nie ulegnie zmianie gdyż jest cena stałą na przyszły rok.sama właścicielka stwierdziła, że dużo problemów z tego tytułu miała dlatego nie będzie już podnoszenia cen ani klauzul o podwyżce. także jestem dobrej myśli:)
groszek
Poczatkujacy
Poczatkujacy

Postprzez _olusia » niedziela 22 sierpnia, 2010 9:44

byłam wczoraj na weselu i ja polecam- podobało mi sie, obsługa sprawna , jedzenie świetne.
_olusia
BOOMBOWA'FOREMKA'
BOOMBOWA'FOREMKA'

Powrót do wesele | lokale | samochody